Om oss

Vi gör dig bättre – oavsett om du vill bli av med värk, öka dina träningsprestationer eller få en stunds avslappning och återhämtning.

Om oss

”Vi vill hjälpa hela människan, genom hela livet”

Vi brinner för hjälpa människor till en hälsosam livsstil utan smärta eller andra besvär. Vi vill hjälpa hela människan genom hela livet.

Vi delar med oss av vår kunskap om hur kroppen fungerar och hjälper våra kunder att hitta en balans i vardagen där träning får en naturlig plats.

Vår ambition är att du ska må bra, både fysiskt och mentalt. Ny forskning visar t ex att fysisk aktivitet kan bromsa förminskningen av hjärnan som sker naturligt genom åldrande. Regelbunden träning kan till och med öka hjärnans volym.

 

Vi kombinerar sjukvård, träning och välmående

Genom att kombinera naprapati med personlig träning hjälper vi till på ett bredare plan; när du har värk eller vill förebygga skador, men också när du vill komma i form eller prestera bättre inom din sport.

Vi gör detta för att vi är övertygade om att de här delarna är oskiljaktiga, de hänger ihop och påverkar varandra. Oavsett om din första kontakt med oss är som naprapatklient eller träningskund, har vi förutsättningarna för att ta hand om dig. I de fall en behandling kräver åtgärder som går utanför vårt område, har vi goda kontakter i vårt nätverk som vi gärna rekommenderar, såsom läkare eller tandläkare.

Vi gör dig bättre!


Personligt

Vi som jobbar här

Jens Hillborg

Jens växte upp i en lugn förort söder-om-söder där dagarna var fyllda med lagidrott och musik. Han spenderade en ansenlig mängd tid, jämt fördelad, mellan skidbacken och golfbanan innan han till sist hittade sin väg till naprapatyrket. ”Det är detektivarbetet i undersökningen och möjligheten att hjälpa en person att bli bättre som lockar mig allra mest”. Huvudvärk och skulderproblematik är något av en specialitet hos Jens. Vid sidan om arbetet är det fortsatt naturens lugn som lockar, såsom skidor, golf och vatten.

Jens är legitimerad naprapat, diplomerad massör och  licensierad personlig tränare.

 

Carl Spindler

Carl är uppvuxen på Lidingö och började livet med ett stort intresse för IT, djur och natur. Det var först lite senare som träning och rörelse kom in i Carls liv. Det var under sin tid som personlig tränare och gruppinstruktör som han sedan fick upp ögonen för naprapati. Många kunder hade börjat vända sig till Carl med frågor som rörde värk, och han kände instinktivt att jag ville hjälpa till på ett bredare plan. Idag har Carl valt att specialisera sig på träning och behandling av besvär i kroppens nedre zon, dvs i ländrygg, bäcken, höft, knä och fot.

Carl är legitimerad naprapat, diplomerad massör och licensierad personlig tränare. Han fördelar sin tid mellan naprapati, personlig träning och performancetester.

 

Hampus Hedberg

Hampus är uppväxt på Lidingö, men bor numera på Söder. Han har tränat aktivt sedan 14-årsåldern och började bli intresserad av naprapati efter att ha dragit på sig skada efter skada. Hampus ville förstå hur man kan förebygga skador och även återhämta sig bättre. Sedan 2017 studerar han på Naprapathögskolan och är godkänd i momenten stretch, triggerpunktsbehandling och massage.

Hampus är utbildad personlig tränare och naprapatstudent och ger behandlingarna muskelbehandling & stretch samt massage.


Bakgrund

Carl Spindler - grundare LidingöNaprapaterna

”Jag fick upp ögonen för naprapati under min tid som personlig tränare och gruppinstruktör. Många kunder hade börjat vända sig till mig med frågor som rörde värk, och jag kände instinktivt att jag ville hjälpa till på ett bredare plan.

Som legitimerad naprapat kan jag hjälpa människor att förstå orsaken till sin värk och med behandling och träning stötta dem mot ett smärtfritt liv.

Det bästa med naprapati är att vi kan hjälpa individer direkt; vi kan behandla på plats och få en omedelbar effekt.

Många tror tyvärr att de måste uthärda värk. Men då brukar jag fråga: Vad gör du med bilen när ’Check engine’-lampan lyser? Kör vidare..?

 

Många tror tyvärr att de måste uthärda värk. Men då brukar jag fråga: Vad gör du med bilen när ’Check engine’-lampan lyser? Kör vidare..? Alla borde lämna in sig själva på service när det börjar ömma i kroppen, vare sig det gäller en enklare huvudvärk eller artros.”

 

 


Stockholmsvägen 97

Våra lokaler

Vi erbjuder en privat miljö för behandlingar, men även för träning. Du behöver inte trängas med andra, inte köa till redskapen och du får välja din egen träningsmusik!

Vi bjuder alla våra kunder på färskt kaffe (välkommen att ta en kopp medan du väntar i loungen), och alla våra tränande kunder får en proteinshake efter passet.

Du har alltid fri tillgång till omklädningsrum och dusch inklusive handduk och produkter från Rituals.

Alltid nära dig

Vi finns där du behöver oss. I våra fullutrustade lokaler på stockholmsvägen 97 har vi allt som kan tänkas behövas för både träning och behandling. Vi kan även komma till dig! spana in ”Hembesök” för mer info