Om oss

Vi gör dig bättre – oavsett om du vill bli av med värk, öka dina träningsprestationer eller få en stunds avslappning och återhämtning.

Om oss

”Vi vill hjälpa hela människan, genom hela livet”

Vi brinner för hjälpa människor till en hälsosam livsstil utan smärta eller andra besvär. Vi vill hjälpa hela människan genom hela livet.

Vi delar med oss av vår kunskap om hur kroppen fungerar och hjälper våra kunder att hitta en balans i vardagen där träning får en naturlig plats.

Vår ambition är att du ska må bra, både fysiskt och mentalt. Ny forskning visar t ex att fysisk aktivitet kan bromsa förminskningen av hjärnan som sker naturligt genom åldrande. Regelbunden träning kan till och med öka hjärnans volym.

 

Vi kombinerar sjukvård, träning och välmående

Genom att kombinera naprapati med personlig träning hjälper vi till på ett bredare plan; när du har värk eller vill förebygga skador, men också när du vill komma i form eller prestera bättre inom din sport.

Vi gör detta för att vi är övertygade om att de här delarna är oskiljaktiga, de hänger ihop och påverkar varandra. Oavsett om din första kontakt med oss är som naprapatklient eller träningskund, har vi förutsättningarna för att ta hand om dig. I de fall en behandling kräver åtgärder som går utanför vårt område, har vi goda kontakter i vårt nätverk som vi gärna rekommenderar, såsom läkare eller tandläkare.

Vi gör dig bättre!


Personligt

Vi som jobbar här

Jens Hillborg

Jens växte upp i en lugn förort söder-om-söder där dagarna var fyllda med lagidrott och musik. Han spenderade en ansenlig mängd tid, jämt fördelad, mellan skidbacken och golfbanan innan han till sist hittade sin väg till naprapatyrket. ”Det är detektivarbetet i undersökningen och möjligheten att hjälpa en person att bli bättre som lockar mig allra mest”. Huvudvärk och skulderproblematik är något av en specialitet hos Jens. Vid sidan om arbetet är det fortsatt naturens lugn som lockar, såsom skidor, golf och vatten.

Jens är legitimerad naprapat, diplomerad massör och  licensierad personlig tränare.

 

Carl Spindler

Carl är uppvuxen på Lidingö och började livet med ett stort intresse för IT, djur och natur. Det var först lite senare som träning och rörelse kom in i Carls liv. Det var under sin tid som personlig tränare och gruppinstruktör som han sedan fick upp ögonen för naprapati. Många kunder hade börjat vända sig till Carl med frågor som rörde värk, och han kände instinktivt att jag ville hjälpa till på ett bredare plan. Idag har Carl valt att specialisera sig på träning och behandling av besvär i kroppens nedre zon, dvs i ländrygg, bäcken, höft, knä och fot.

Carl är legitimerad naprapat, diplomerad massör och licensierad personlig tränare. Han fördelar sin tid mellan naprapati, personlig träning och performancetester.

 

Sanne Bjørsvik

 

Marianne Röstad

Hugo Rosander

Anna Johnson

Anna är civilekonomen som sadlat om från redovisningschef till Licensierad kostrådgivare och Personlig tränare. Anna har alltid haft ett stort intresse för kost och träning som i början bestod främst av löpning. Efter täta graviditeter kände sig Anna svag och trött i kroppen, och bestämde sig för att bygga upp en stark kropp med mer muskler. ”Styrketräningen får mig att känna mig stark och för mig finns det ingen bättre känsla än att slå ett personbästa! Men jakten på nya personbästa har också, den tuffa vägen, visat vikten av att träna smartare och inte bara hårdare.”

Både kost och träning spelar stor roll för att maximera resultatet, oavsett om ditt mål är viktnedgång, viktuppgång, ökad prestation eller mer hälsosamma vanor. Även faktorer som livssituation, sömn, stress, återhämtning och stöd från omgivningen spelar in. Det är viktigt att hitta en balans som du trivs med, är hållbar och som hjälper dig att uppnå dina mål. Anna hjälper dig att skräddarsy ett upplägg som utgår från din aktuella livssituation och som på ett effektivt sätt hjälper dig att nå dina mål.


Bakgrund

Carl Spindler - grundare LidingöNaprapaterna

”Jag fick upp ögonen för naprapati under min tid som personlig tränare och gruppinstruktör. Många kunder hade börjat vända sig till mig med frågor som rörde värk, och jag kände instinktivt att jag ville hjälpa till på ett bredare plan.

Som legitimerad naprapat kan jag hjälpa människor att förstå orsaken till sin värk och med behandling och träning stötta dem mot ett smärtfritt liv.

Det bästa med naprapati är att vi kan hjälpa individer direkt; vi kan behandla på plats och få en omedelbar effekt.

Många tror tyvärr att de måste uthärda värk. Men då brukar jag fråga: Vad gör du med bilen när ’Check engine’-lampan lyser? Kör vidare..?

 

Många tror tyvärr att de måste uthärda värk. Men då brukar jag fråga: Vad gör du med bilen när ’Check engine’-lampan lyser? Kör vidare..? Alla borde lämna in sig själva på service när det börjar ömma i kroppen, vare sig det gäller en enklare huvudvärk eller artros.”

 

 


Stockholmsvägen 97

Våra lokaler

Vi erbjuder en privat miljö för behandlingar, men även för träning. Du behöver inte trängas med andra, inte köa till redskapen och du får välja din egen träningsmusik!

Vi bjuder alla våra kunder på färskt kaffe (välkommen att ta en kopp medan du väntar i loungen), och alla våra tränande kunder får en proteinshake efter passet.

Du har alltid fri tillgång till omklädningsrum och dusch inklusive handduk och produkter från Rituals.

Alltid nära dig

Vi finns där du behöver oss. I våra fullutrustade lokaler på stockholmsvägen 97 har vi allt som kan tänkas behövas för både träning och behandling. Vi kan även komma till dig! spana in ”Hembesök” för mer info