Löpning

Alla kan bli bättre löpare. Oavsett om du är motionär eller satsar på tävling, får du tillgång till det senaste inom digital 3D-löpanalys och expertkunskaper inom biomekanik och träning.

Optimera din teknik

Bli en bättre löpare

Av alla idrotter brinner vi lite extra för löpning. Vi vill ge dig bästa möjliga förutsättningar att löpa smart, utan onödig ansträngning och utan att utveckla framtida skador.

Löpning är ett fantastiskt sätt att träna. Det är bra för både hjärtat och hjärnan, vilket backas upp av forskning som bevisat att det är en mycket bra träningsform.

Löpning är också en av de idrotter vi brinner lite extra för. Det är en träningsform som är central i en mängd sporter; fotboll, handboll, basket för att nämna några.

Vi vill ge dig de bästa möjliga förutsättningarna att utöva din sport. Genom att göra en löpanalys kan du lära dig hur du springer mer effektivt och identifiera eventuella muskelobalanser som kan leda till värk och skador i framtiden. Med en skräddarsydd träningsplan hjälper vi dig att optimera din kropp så att du kan njuta ändå mer av löpningen och hålla dig skadefri.

Varför löpanalys?

Förbättra dina resultat med liten ansträngning

Grundtanken med en löpanalys är att hjälpa kroppen att fungera på det sätt som den är avsedd att fungera. Detta minskar risken för skador och hjälper löpare att väsentligt förbättra sina resultat med liten ansträngning.

Vi använder en avancerad teknik för rörelseinspelning, MotionMetrix, för att analysera ditt löpsteg och din löpekonomi.

Rörelseanalyser används idag av nationella lag och olympiska kommittéer som ett sätt att göra idrottare snabbare, starkare och mindre benägna att skada sig. Vi rekommenderar löpanalysen till löpare inom alla sporter som innehåller löpmoment, såväl motionärer som professionella.

I korthet

Är löpanalys något för mig?

Löpanalysen är lämplig att göra för:

  • Motionärer och tävlande
  • Löpare som vill effektivisera sin träning
  • Löpare som vill hålla sig skadefria

Du får:

  • 3D-analys
  • En komplett biomekaninisk löparprofil på under en minut
  • Förståelse för obalanser i muskulatur
  • Tips på övningar och korregering för att bli en bättre löpare

Time to improve your performance

Alla kan bli bättre löpare. Vi analyserar din löpstil och ger träningsråd, så att du kan utveckla din löpning och hålla dig skadefri.

 

Så fungerar löpanalysen

Avancerad teknik för rörelseinspelning

Analysen innebär att du springer på ett löpband medan djupkänsliga filmkameror registrerar dina rörelser. Kamerorna samlar in data om hur effektiv din löpning är, hur du tar löpsteg och vilken belastning du får på höft-, knä- och fotleder.

Resultaten, som är både tydliga och detaljerade, använder vi för att optimera din teknik och identifiera eventuella muskelobalanser som kan resultera i skador på längre sikt. Varje rörelse som spelas in finns tillgänglig direkt så att du kan granska och diskutera resultaten med en av våra tränare. Vi ger dig därefter personliga råd om din träning, både vad gäller löpteknik och lämplig styrke- och rörelseträning.

Och hur vet du att du faktiskt blir bättre? Du ser direkt vilken effekt dina förbättringar i teknik och träning ger genom att göra en uppföljande analys efter en tid.

Så går analysen till

En kort film om löpanalys

Sätt på ljudet 🙂


Bakgrunden

"Vi tröttnade på godtyckliga löpartips"

”Vi tröttnade på löpartips grundade på mobilfilmer av ett löpsteg. Det finns för många felkällor när en person gör en subjektiv bedömning om hur något ser ut. Vi kände att ’här måste det finnas ett bättre sätt’ och fann till sist MotionMetrix. Nu kan vi få mätbar data och ge tydliga råd så att våra kunder förstår hur de förbättrar sin teknik.

Vi tror på en kombination av teknik och coachning för att uppnå bästa möjliga resultat. Mänskligt med en mekanisk touch, så att säga 😉.”

/Carl Spindler


Bli en bättre löpare

Boka tid

Pris Löpanalys
1800:- kr för 60 minuter med analys och träning, inklusive individuella träningstips baserat på analysen.

 

Boka tid