Löpning

Snabbare, starkare och minskad skaderisk!. Vi analyserar din löpstil och ger dig träningsråd. Tillsammans utvecklar vi din löpning och minimerar risken för skador.

Optimera din teknik

Nu gör vi dig till en bättre och effektivare löpare!

Om du är en löpare och letar efter ett sätt att förbättra din löpstil och minska skaderisken, då är absolut en löpanalys hos oss det du söker. 

Ideén med löpanalysen är att hjälpa löpare hitta de förbättringsområden  i sitt löpsteg, antingen för att minska risken för skada eller för att kunna springa snabbare och längre.
Vi hjälper till med betydande förbättringar i din löpprestanda med minimal ansträngning eftersom vi kan pin-pointa de exakta detaljerna just du behöver jobba med.

Vi tillämpar den högteknologiska MotionMetrix-löpanalysen för att noggrant dissekera ditt löpsteg och förbättra din löpekonomi.

MotionMetrix-löpanalysen används idag av elitidrottare, stora idrottsföretag och institutioner som Adidas och GIH. Vårt mål är att göra det tillgängligt även för motionärer på alla nivåer, för att stärka dem och minimera skaderisker.
Löpare på alla nivåer, från fritids motionärer till proffs, kan ha nytta av en löpanalys för att säkerställa att de utnyttjar sin fulla potential på ett säkert och effektivt sätt.

Ta hjälp av våra Löpcoacher!

Förbättra dina resultat med liten ansträngning

 

Pris: 1050kr

 

Rehab/Prehab

För dig som råkat ut för en skada, eller vill minimera risken.

Pris 1050kr

Hur går analysen till?

Analysen innebär att du springer på ett löpband med kraftsensorer och en 3D-kamera. Kameran samlar in data om din löpning, t.ex. hur du tar ditt löpsteg och vilken belastning du får på höft-, knä- och fotleder.

Resultaten, som är både tydliga och detaljerade, använder vi för att optimera din teknik och identifiera eventuella sidoskillnader, teknikförbättringar och skaderisker. Varje rörelse som spelas in finns tillgänglig direkt, Du går igenom resultaten tillsammans med din tränare eller naprapat efter varje test. Vi ger dig därefter personliga råd om din träning, både vad gäller löpteknik och lämplig styrke- och rörelseträning.

Och hur vet du att du faktiskt blir bättre?  Resultatet sparas så att du vid nästa tillfälle kan se båda mätningarna överlappande! Du ser direkt vilken effekt din träning haft och kan tillsammans med din tränare eller naprapat komma fram till vad som behöver göras ytterligare.

Våra Coacher är redo att hjälpa dig!

Behöver du lite mer hjälp?

Löpcoachpaket.

  • Ett MotionMetrix analystillfälle per månad med din coach
  • Skräddarsytt program baserat på din målbild, livssituation och tidigare träning
  • veckovis avstämning per telefon eller facetime
  • Löpande mailkontaktPris: 4500
    _______________________________________________________________________

Löpcoach ”Ett tillfälle”

  • Intervaller på löpband eller utomhus
  • löpskolning
  • Individuellt löpupplägg
  • 45minPris: 730:-

Analysen in action!

En kort film om Motion Metrix analysen

Sätt på ljudet 🙂


Bakgrunden

När Teknik Möter Coaching för Optimal Löpteknik

”Vi tröttnade på löpartips grundade på mobilfilmer av ett löpsteg. Det finns för många felkällor när en person gör en subjektiv bedömning om hur något ser ut. Vi kände att ’här måste det finnas ett bättre sätt’ och fann till sist MotionMetrix. Nu kan vi få mätbar data och ge tydliga råd så att våra kunder förstår hur de förbättrar sin teknik.

Vi tror på en kombination av teknik och coachning för att uppnå bästa möjliga resultat. Mänskligt med en mekanisk touch, så att säga 😉.”

/Carl Spindler


Bli en bättre löpare

Boka tid

Pris Löpanalys
1050:- kr för 45 minuter med analys och träning, inklusive individuella träningstips baserat på analysen.

 

Maila oss för bokning