Blogg

Revolutionerande löpanalys minskar risk för skador

Pernilla Stillgren | 2017-08-06

Över 50% av alla löpare skadar sig varje år, och hälften av alla skador sker i knäleden. Inte ens erfarna löpare kan förutse och undvika skador. Fram tills nu.

MotionMetrix är en analysmetod som revolutionerar löpningen för såväl professionella löpare som vanliga motionärer och nya till sporten. Den ger dig din kompletta biomekaniska profil som visar hur effektiv din löpstil är och om du uppvisar några risker för att bli skadad.

Analysen är enkel att genomföra; med hjälp av 3D-teknik filmar och registrerar MotionMetrix dina rörelser när du springer på ett löpband. Informationen du får fram är detaljerad och tydlig.

Du kan utläsa din löpekonomi och hur du rankar jämfört med andra löpare. Du lär dig förstå hur ditt löpsteg ser ut och vilka förbättringar du kan göra.

Du ser även belastningen på dina höft- och knäleder, och kan justera eventuell obalans i muskelstyrka.

 

3 fördelar med löpanalys

  1. Förbättrad löpekonomi – hjälper dig att bli en effektivare löpare genom att analysera vilken energi som går åt när du springer och visa vad du kan göra för att minimera den
  2. Analys av din belastning på dina leder – jämför dina resultat med 600 andra löpare och visar om du ligger i riskzonen för skador
  3. Hjälper dig att förstå hur du behöver lägga upp din träning för att undvika skador
    MotionMetrix kan förstås ge stora fördelar i alla sporter som innehåller någon form av löpmoment, såsom tennis, basket, handboll och fotboll.