Rehabträning

Vi arbetar med rehabilitering av alla typer av led- och muskelskador, från skador orsakade av stillasittande till idrottsskador.

Rehabträning

Bygg upp stabila muskler och leder

På LidingöNaprapaterna arbetar vi med rehabilitering av problem i leder och muskler, allt från arbetsrelaterade skador till idrottsskador.

Rehabträning är övningar för att bygga upp stabilitet i muskler och rörlighet i leder när kroppen inte fungerar som den borde, antingen efter en akut skada eller efter långvarig felbelastning.

På LidingöNaprapaterna arbetar vi med rehabilitering av alla typer av led- och muskelskador, från skador orsakade av stillasittande till idrottsskador. Vi baserar våra individuellt utformade behandlingsplaner på forskningsresultat för effektiv återhämtning – allt för att du kan komma tillbaka i form så fort som möjligt.

Så går det till

Vi skapar ett personligt träningsprogram anpassat helt efter dig, din förmåga och de nedsatta delar som behöver byggas upp igen. Du får också rekommendationer om hur ofta du ska träna för att bli frisk. Du kan göra de flesta rehab-övningar hemma, utan några särskilda redskap.

 

Vi utgår från den biopsykosociala modellen

Vi tror på att arbeta med hela människan utifrån den biopsykosociala modellen, dvs vi väger in välmående, strukturell skada och livssituation när vi ställer diagnos, allt för att du ska bli bra så fort som möjligt. För att kunna göra det har vi samlat flera arbetsredskap, allt från behandlingar med hjälp av appartur såsom stötvåg till manuella behandlingar, t ex stretching. Våra individuellt utformade behandlingsplaner baserar vi på forskningsresultat för effektiv återhämtning, så att du kan komma tillbaka i form så fort som möjligt.

Vår garanti

3 faktorer för lyckat resultat

Det finns tyvärr sällan någon quick-fix när det kommer till skador på muskler, senor och leder. Vi kan göra mycket för dig med manuella behandlingar, men du behöver ofta också göra din del. Men misströsta inte, vi stöttar dig hela vägen!

Det är tre faktorer som ska samverka för att du ska bli återställd så snabbt som möjligt:

  1. Manuell behandling – vi behandlar din skada
  2. Rehabträning – följ träningsprogram och rekommendationer
  3. Eget engagemang  – vi lär dig allt du behöver veta om din skada och hur du undviker den i framtiden, och ger dig verktygen för du behöver för att fortsätta på egen hand.

Behandling av idrottsskador

Vi arbetar med de senaste innovationerna för att analysera ditt behov, ge råd och mäta din utveckling och framgång.

Kom i mål

Hur hittar jag motivationen?

Att gå igenom rehab kan kännas trist och tröttsamt, och motivationen infinner sig inte alltid. Tänk positivt och se din rehabtid som en möjlighet att komma tillbaka starkare och friskare än du var innan! Se dig själv som en idrottare på träningsläger, det varar inte för alltid och du kommer att känna dig så nöjd när det är över. Vi stöttar dig hela vägen.

Boka gärna in personlig träning hos oss, så ser vi tillsammans till att träningen blir av.

 

"Att gå till Calle är något av det bästa jag gjort för min hälsa och för min rygg! Är helt smärtfri i ryggen och har blivit peppad till att börja träna igen så jag kan hålla den smärtfri. Han anpassar sig verkligen till varje persons behov och har ett otroligt bra, proffsigt och glatt bemötande. Tack för all hjälp Calle!"

Jaqueline Qwist Haglind

"Jag går till Calle för att få hjälp med min ländrygg som jag har haft problem med i 10 år. Det jag uppskattat mest är att Calle tar ett helhetsgrepp för att lösa problematiken. Vi pratar träning, vila och kost. Calle lyckas alltid hålla det på en nivå som utmanar mig och inte får mig att ge upp eller bli uttråkad. Den fingertoppskänslan blandat med en gedigen kunskap ger ett otroligt proffsigt intryck och är det som ger de positiva resultaten."

Caroline Westerberg

"När jag fick dille på löpning och sprang tills kroppen inte pallade mer fick jag hjälp av Calle som gav mig övningar för att stärka kroppen från grunden. Han kan allt från att knåda ut stela muskler till att på detaljnivå hitta lösningar för att undvika/eliminera redan befintliga skador. Kan rekommendera alla att gå till Lidingö Naprapaterna ."

Maja Tesch

Boka träning

Pris: Träning och behandling
730 kr/tillfälle
5-kort 3450 kr

 

Boka tid