Golf

Vi ger inga golflektioner och säljer inte de senaste golfklubborna. Men vi hjälper dig att bli en bättre golfspelare.

Bli en bättre golfspelare

Golfspelare försöker ofta förbättra sitt spel genom att köpa ny utrustning, lägga mer tid på golfbanan eller ta golflektioner. Känner du igen dig?

Många gånger ger inte vårt golfspel en rättvis bild av vår egentliga färdighet som golfspelare. Det sitter helt enkelt inte i utrustningen eller antalet timmar vi spenderar på banan. Det är istället kroppens övergripande fysiska begränsningar som återspeglar sig i spelresultatet.

 

”Kan man förvänta sig att slå bollen längre eller ha en konsekvent sving om kroppen saknar den rätta grunden för att svinga klubban? Nej, naturligtvis inte.”

 

 

För kan man förvänta sig att slå bollen längre eller ha en konsekvent sving om kroppen saknar den rätta grunden för att svinga klubban? Nej, naturligtvis inte.

Men hur tränar vi olika delar av kroppen för att spela bättre golf? Vilka övningar och muskelgrupper hjälper golfsvingen? Kan vissa övningar och muskelgrupper hindra golfsvingen? Vad är det optimala balansen mellan flexibilitet (rörlighet) och styrka (stabilitet)?

Det är precis sådana frågor som vi brinner för. Vi har utrustningen och kunskapen för att hjälpa dig bli en bättre golfspelare.

 

 

Missnöjd med resultaten?

Många golfare har fysiska begränsningar

Enligt Titleist Performance Institute beror begränsningar i golfswingen hos många golfare på:

  • Oförmåga att separera övre och undre kroppen
  • Otillräcklig core-stabilitet
  • Dålig rörlighet och/eller stabilitet i axlar och höfter
  • Dålig rörlighet i bröstkorgen
  • Dålig styrka i rumpa och mage
  • Dålig rörlighet i handleden
  • Begränsning i djupa benböj

 

Analysera • Förändra • Optimera

Rörelseanalys & träning

Vi ger dig snabba och mätbara resultat

Analys & screening

Vi inleder alltid med en analys innan vi påbörjar ett träningsprogram. En screening/undersökning fungerar som en guide för att förebygga skada och även spåra förbättringar. Vi testar dynamisk rörelse, flexibilitet, stabilitet och rörlighet.

1080MAP™, 1080 Movement Assessment Profile, är ett unikt system för att analysera funktionella rörelsemönster. Rörelseanalysen ger dig insikter om prestation och muskelobalanser.

 

Förändring & optimering

All data samlar vi i 1080MAP™ webbaserade system där du får en överblick över asymmetrier mellan höger och vänster sida i rotation, flektion, extensions-, pronations- och supinationmönster.

Genom den unika kunskap du får av analysen kommer du att förstå hur kroppens olika leder, muskler och system fungerar som helhet. Det kan hjälpa dig att förstå den verkliga orsaken till brist på prestanda.

Vi kan jämföra dina resultat över tid, på detaljerad nivå eller genom att använda en sammansatt rörelsepoäng. Vi kan också göra jämförelser mot hela databaspopulationen baserat på kön, ålder, sport och prestationsnivå.

Baserat på resultatet av rörelseanalysen designar vi ett individuellt och effektivt träningsprogram som ger dig snabba och mätbara resultat.

 

 


Förstå och förbättra ditt spel

Boka rörelseanalys

Pris Rörelseanalys 1080MAP™
1195 kr för 60 minuter med analys och träning, inklusive personliga data och träningstips

Pris Personlig träning
690 kr/träningstillfälle
5-kort 3250 kr

 

Boka tid