Behandling

Löpanalys

Vi gör löpanalyser som en del i vår behandling av skador som uppstått i samband med löpträning eller sporter som kräver löpning. Vi analyserar varför problemet har uppstått, så att vi kan, återställa din normala funktion och förhindra att problemet uppstår igen.

Vi rekommenderar även löpanalyser när du vill slipa formen och/eller undvika framtida skador i samband med löpning. Du kan tydligt följa resultatet av analysen och får rekommendationer om åtgärder/träning. Vi följer därefter upp och mäter effekten av dina förändringar.

 

Förbättrar din löpekonomi och ditt löpsteg

Analysen innebär att du springer på ett löpband med kraftsensorer och en 3D-kamera. Kameran samlar in data om din löpning, t.ex. hur du tar ditt löpsteg och vilken belastning du får på höft-, knä- och fotleder.

Resultaten, som är både tydliga och detaljerade, använder vi för att optimera din teknik och identifiera eventuella sidoskillnader, teknikförbättringar och skaderisker. Varje rörelse som spelas in finns tillgänglig direkt, Du går igenom resultaten tillsammans med din tränare eller naprapat efter varje test. Vi ger dig därefter personliga råd om din träning, både vad gäller löpteknik och lämplig styrke- och rörelseträning.

Och hur vet du att du faktiskt blir bättre?  Resultatet sparas så att du vid nästa tillfälle kan se båda mätningarna överlappande! Du ser direkt vilken effekt din träning haft och kan tillsammans med din tränare eller naprapat komma fram till vad som behöver göras ytterligare.

 

Löpanalysen inklusive träning tar 60 minuter och inkluderar personliga data och träningstips.

 

Pris: 1800;-