Behandling

Rehabträning

Rehabträning är en av tre viktiga behandlingsmetoder för att komma tillrätta med problem och förhindra återfall. (De andra två är manuell terapi och kunskapsinhämtning.)

Det finns tyvärr sällan någon quick-fix när det kommer till skador på muskler, senor och leder. Vi kan göra mycket för dig med manuella behandlingar, men du behöver ofta också göra din del. Men misströsta inte, vi stöttar dig hela vägen!

 

Vad innebär rehabträning?

Rehabträning är övningar för att bygga upp stabilitet i muskler och rörlighet i leder när kroppen ännu inte fungerar som vanligt, antingen efter en akut skada eller efter långvarig felbelastning. Vi skapar ett personligt träningsprogram anpassat helt efter dig, din förmåga och de nedsatta delar som behöver byggas upp igen. Du får också rekommendationer om hur ofta du ska träna för att bli frisk. Du kan göra de flesta rehab-övningar hemma, utan några särskilda redskap.

 

Individuellt träningsprogram

Vi skapar ett individuellt träningsprogram som är anpassat efter dina förutsättningar och den skada som du har drabbats av. Programmet hjälper dig att stärka upp den muskulatur och återfå normal funktion för att förhindra återfall. I programmet kan vi ge rekommendationer där du arbetar med:

  • kroppsvikt
  • fria vikter
  • gummiband
  • konditionsträning

 

Personlig träning ger motivation

Om du vill känna dig säker på att utföra övningarna på rätt sätt, eller få hjälp med den motivation och regelbundenhet som krävs för att du ska komma till rätta med problemet, kan du även beställa tid för personlig träning.