Blogg

Nu kan vår naprapatstudent Sarah behandla värk och stela leder

Carl Spindler | 2018-06-12

Kanske har du redan träffat Sarah som ger massage hos oss. Då vet du säkert också att Sarah studerar till naprapat på Naprapathögskolan. Nu har hon klarat av en större del av utbildningen och är godkänd för att ge fler typer av behandlingar.

Grattis, Sarah! Du är klar med mobiliseringskursen! Men vad betyder det egentligen..?
– ”Tack!! Ja, det betyder att jag nu kan behandla alla som söker hjälp mot smärta och stelhet, i såväl muskler som leder.”

Du kan ta emot patienter på LidingöNaprapaterna nu, stämmer det?
– ”Ja, det är riktigt. Jag har behandlat patienter sedan i höstas under utbildningen och är godkänd för mobilisering. Jag kan alltså hjälpa patienter att öka rörligheten mellan leder och dämpa smärta, dvs som naprapatstudent kan jag göra det som Calle och Jens också gör. Tillsammans med massage är mobilisering en väldigt effektiv behandlingsmetod.”

Du har gått 2 av 4 år på Naprapathögskolan nu. Vad är det som återstår?
– ”Resten av utbildningen handlar om att bredda kunskapen med manipulation, det som många brukar kalla att man ”knäcker”. Det är egentligen bara en annan behandlingsmetod som ger motsvarande resultat som mobilisering.”

Vad tycker du om naprapatyrket, nu när du har kommit igång?
– ”Å, det är helt rätt för mig!! Jag tycker det är så intressant att förstå hur kroppen fungerar, att kunna ta reda på var smärta kommer ifrån och hur man kan behandla den. Det är lite detektivarbete, men så spännande!”

Du kan boka tid hos Sarah till naprapatstudent-priset 580 kr per behandlingstillfälle (normalpris 680 kr).